Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Høyres byrådslederkandidat i Bergen, Harald Victor Hove.

Slik kan Bergen bli en bedre by

Høyres Harald Victor Hove gikk ut på Facebook og ba bergenserne komme med forslag om hvordan Bergen kan bli en enda bedre by å bo i. Styrk sentrum, bomiljøene og kollektivtransporten, var noen av svarene.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 5. februar 2019 8:00 (Oppdatert 19. februar 2019 9:10)

Det var i etterkant av Bergenkonferansen i midten av januar at Høyres byrådslederkandidat i Bergen, Harald Victor Hove, var ute på Facebook og spurte hvordan Bergen kan bli en enda bedre by å bo i.

I tillegg til forslag om å kutte bompenger og ha bedre og billigere kollektivtransport, var det flere forslag som tok for seg byutviklingen.

Thomas Ottesen, markedssjef i Bergen Sentrum, var ikke overraskende opptatt av nettopp sentrum.

– Gjør det enklere å utvikle boliger og arbeidsplasser i sentrum. Gjør det enklere å komme seg til og fra sentrum. Styrk rammevilkårene for næringsdrift i sentrum. Det lønner seg mest både for regionen og miljøet, i lengden, skrev Ottesen.

Bystyrerepresentant Rasmus Haugen Sandvik fra Arbeiderpartiet tok til orde for kollektivtrafikken.

– Raskere omlegging til et kollektivt banenett i sentrale strøk, og supplerende busser slik at Bergen understøtter Norges forpliktelser i internasjonale avtaler og utviklere får forutsigbarhet hva gjelder retningen på byens primære utvikling. Drive aktiv offentlig byplanlegging slik at individ og familier ikke blir avhengige av bil og har alle viktige tilbud i gang- og sykkelavstand, skrev Haugen Sandvik.

Tidligere Bergen-ordfører Trude Drevland var opptatt av eldrebølgen som kommer i årene fremover:

– Vi har nå ca. 635 000 over 63 i landet! Det vokser til ca. 1million i 2030ish! Livsløpsboliger, nærmiljø inkl. Bergen sentrum som er lett å bevege seg i, transportsystemer som gjør livet enklere, turløyper, benker i alle bydeler, gode muligheter for et sosialt liv og gode muligheter for at de voksne kan skaffe seg gode boliger og få assistanse fra frivillige og andre!! Dette er bare noe!

En engasjert bergenser mener det bare er å glemme Bybanen over Bryggen.

– Lag tunnell! Slutt å selge gamle hus til hushaier, vi vil ha barnefamilier inn i sentrum… slutt å bygge store sentre utenfor byen vår, sentrum vil dø….. få mer liv på både Torget og Bryggen hele året….. la nisjebutikker få levevilkår i byen vår, vi har nok kjeder!!!! Bygg ikke såkalte signalhus innenfor sentrum, nok overtramp der.

– Elsparkesykler med tilsvarende ordning som bysyklane, var et annet forslag som Harald Victor Hove omtalte som «en vill og stilig idé som vi absolutt tar med oss».

Selv om mange tok til ordre for å styrke sentrum, var det også flere som var opptatt av at det må bygges boliger i nærmiljøene hvor folk bor ute i bydelene.

– Skal Bergen bli en god by å bo i må vi få bygge boliger i vårt nærmiljø i Ytrebygda mot Hjellestad – vi ønsker ikke å bo rundt rådhuset, kommenterte en.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Jakter næringstomter i og rundt Bergen

Nyheter / onsdag 20. februar 2019

Vil ha 32 millioner på Kokstad

Nyheter / tirsdag 19. februar 2019

Har nesten 500 mål å boltre seg på

Nyheter / mandag 18. februar 2019

Skal selge storbygg

Nyheter / fredag 15. februar 2019

Regionens hus er satt på vent

Nyheter / torsdag 14. februar 2019

Businessparken begynner å ta form

Nyheter / tirsdag 12. februar 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no