Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

POPULÆRT: Villa Amtmann har tatt markedet med storm.

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Kalfarveien 20 var i gamle dager en stor byvilla før det ble et sykehus fra 1914. De flyttet i 1991 og siden 200 har det gamle bygget stått tomt og forfalt til det heslige. Nå begyner et nytt kapittel.

Glen Widing

torsdag 2. juli 2020 9:27 (Oppdatert 22. oktober 2020 13:02 )

Boligprosjektet Villa Amtmann skal erstatte ruinen og bli til 52 leiligheter fordelt på to bygg – Betanien og Mowinckel. Førstnevnte får ti av dem i et nytt bygg med samme uttrykk som det gamle som blir revet. Resten skal bygges i Mowinckel, ei ny boligblokk med ti etasjer rett i bakkant.

Det spesielle er at prosjektet ikke har blitt markedsført i særlig grad, likevel er 23 av leilighetene solgt.

– Annet enn at vi har informert om at prosjektet kommer for salg, gikk vi ikke ut med priser eller noe før 26. juni. Vi la ikke ut boligene i markedet før vi hadde solgt 23 av dem, sier

En veldig glad Ximena Andrea Sagenes i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen Nybygg.

Hun forteller at bransjen de seneste månedene har merket koronasituasjonen og ikke minst negativ medieomtale rundt nybyggsalg generelt. Flere utbyggere i regionen har dessuten valgt å vente med sine prosjekter som en følge av dette.

LES OGSÅ: Brukte over en halv milliard i fjor

– Vi måtte ta et standpunkt på om vi skulle legge ut prosjektet eller vente, for vi ønsket ikke å gå ut med noe som kunne risikere ikke å bli solgt. Derfor ville vi måle responsen først – og responsen har vært enorm. Jeg hadde forventet akkurat det, men selv med en god følelse blir man påvirket av det mediene skriver, poengterer hun.

Sagenes peker på flere faktorer som gjør at prosjektet har falt i smak hos kjøperne.

– Byens prekære parkeringssituasjon i sentrum er det mest utfordrende med nye prosjekter her. Dessuten er det mange som etterspør balkonger. Her blir det begge deler pluss en takterrasse med utsikt, sier hun.

De 52 leilighetene måler mellom 39 og 132 kvadratmeter, og koster fra 2,49 til 16,69 millioner kroner. Det gir en snittpris per kvadratmeter på rett i overkant av 80.000. Sagenes har solgt flest små og noen store hittil.

LES OGSÅ: Tjente 230 mill på eiendom

– Hva er snittprisen per kvadratmeter på nye boligprosjekter i Bergen sentrum?

– Det er vanskelig å svare på, men jeg antar den ligger på ca 70.000 kroner. Kjøperne våre er primært lokale bergensere i tillegg til noen pendlere. Med god boligmiks er det tilrettelagt både for den yngre garden med førstegangsetablerere til voksne folk som vil ut av eneboligene sine, sier hun.

Sagenes trenger å selge tre, fire leiligheter til før det blir byggestart, noe hun regner med er gjort i løpet av sommeren. Går alt etter planen kan flyttebilene komme i begynnelsen av 2023.

LES OGSÅ: Selger historisk eiendom ved sentrum

Det er selskapet Kalfarveien fjellside som står bak prosjektet, der Tromsø-baserte Barlindhaug Eiendom (Consto Holding) er majoritetseier. Resten av selskapet eies av Bergen Fjellsiden der familien Aubert er tungt inne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Prisdryss i Bergen

Nyheter / søndag 29. november 2020

Bruker 415 mill på gammel skole

Nyheter / lørdag 28. november 2020

Blå Kors vil rive institusjon i Fjellsiden og bygge boliger for salg

Nyheter / fredag 27. november 2020

Denne eiendommen ga Sparebanken Vest en gevinst på 380 millioner

Nyheter / torsdag 26. november 2020

Disse Bergenseiendommene er nå i spill

Nyheter / onsdag 25. november 2020

Bergen huser 18 av Norges 200 største eiendomsselskaper

Nyheter / mandag 23. november 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no