Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT TIL SVENSKENE: Nybygget til Framo på Florvåg på Askøy er solgt for 1 milliard kroner. En av kjøperne er det svenske selskapet, Lilium Fastigheter. (Foto: Framo)

Søta bror sto bak storhandel

Torgeir Hågøy

mandag 18. januar 2016 7:26 (Oppdatert 19. februar 2018 11:25 )

BERGEN/ASKØY: Det svenske selskapet Lilium Fastigheter var én av kjøperne av eiendommen Framo Sjølivet. Med det er den første utenlandske transaksjonen i Bergen en realitet.

– Ja, det stemmer. Vi syntes dette var et interessant bygg og prosjekt, sier administrerende direktør i Lilium Fastigheter, Peter Gotthardsson.

LES OGSÅ: 
Trond Mohn med nok et gigantsalg

Kjøpte 51 prosent
Salget av nybygget til Framo på Askøy er en av de største eiendomstransaksjonene i Bergen noen gang. Transaksjonsverdien var på 1 milliard kroner og det var Trond Mohn som var selger. Bygget leies i sin helhet ut til Framo, som nå er eid av det svenske selskapet Alfa Laval.
– De har garantert for leieperioden på 14,5 år, som er det som gjenstår, pluss en opsjon på fem pluss fem år. Lang leieperiode med et svært seriøst selskap, samt at bygget i seg selv har svært gode kvaliteter var det som gjorde at vi syntes at dette var et spennende prosjekt, sier Gotthardsson.

LES OGSÅ: 
Trond Mohn har kjøpt DNB-bygget i Bjørvika

Ytterligere tre til fire
Lilium Fastheter er et familieeid eiendomsselskap med en eiendomsportefølje på rundt 150.000 kvadratmeter næringseiendom. Selskapet ble etablert i 2011 av ekteparet Gunnar og Barbro Liljedahl. Bagrunnen er at de frem til i 2008 eide et selskap som utviklet og produserte personheiser og løfteseler for funksjonshemmede. I 2008 ble selskapet solgt for 1,2 milliarder svenske kroner og det er disse pengene som nå investeres i eiendom.
Eiendommene ligger hovedsakelig i Sverige, men de har også noen eiendommer i Oslo og Skien. I desember i fjor solgte de imidlertid sin eierpost på 51 prosent i Gaustadalleen 21, penger de så reinvesterte i Bergen.
– Vi står bak 51 prosent av transaksjonen i Bergen. I tillegg til oss er det tre eller fire andre investorer, og de er utelukkende norske, sier Gotthardsson.

LES OGSÅ: 
2015 ble året da nye kjøpere oppdaget Bergen

Langsiktige investeringer
Gotthardsson forteller at de ser på Bergen som en attraktiv by.
– Bergen er jo Norges nest største by, og når vi valgte en investeringsfilosofi, så var Norge og Bergen en helt naturlig del av en slik filosofi. På bakgrunn av valutaen opplever vi det også som relativt billig å investere i Norge akkurat nå, så det kan godt være at det vil komme flere kjøp både i Bergen og andre steder, sier Gotthardsson, som legger til at de for øyeblikket vurderer flere objekter.

LES OGSÅ:
Wallenberg-familien sto bak kjøpet av Mongstad

Investeringsfond har kjøpt Mongstad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no