Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY SJEF I MARIN EIENDOMSUTVIKLING: Andreas Hovden.

Tar ledelsen for ett av Bergens mest spennende utviklingsområder

Det gamle verftsområdet på Laksevåg står foran en av de største og mest spennende transformasjonsprosessene i Bergen. Nå er Andreas Hovden ansatt for å lede utviklingen av området.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 20. september 2021 23:19 (Oppdatert 26. oktober 2021 23:07 )

– De mulighetene som ligger i dette området kan ikke overdrives. Det gamle verftsområdet på Laksevåg er kanskje det mest spennende byutviklingsområdet i Bergen, sier Andreas Hovden.

Han tok nylig over som administrerende direktør for Marin Eiendomsutvikling, selskapet som eier og er ansvarlig for utviklingen av det cirka 130 mål store verftsområdet på Laksevåg. Hovden kommer fra stillingen som regiondirektør i Bonava, en stilling han har hatt siden 2016. Han erstatter Asbjørn Algrøy som fortsetter som rådgiver i selskapet.

– Da denne muligheten dukket opp var jeg først litt i tvil. Jeg hadde det godt der jeg var. Men etter å ha besøkt det gamle verftsområdet på Laksevåg var det jeg hadde av tvil blitt til begeistring. Utviklingen av havneområdet på Laksevåg er en sjelden mulighet til å være med å utvikle en helt ny, pulserende, bydel med både bolig, næring og kultur. Jeg kunne ikke si nei, sier Hovden.

Planene for det historiske verftsområdet inneholder over 1000 nye boliger, flere tusen arbeidsplasser, hotell, kultur, kanaler, badestrender og mathall. Mye skal bygges nytt, men svært mye av den eldre bebyggelsen skal også tas vare på.

– Kombinasjonen av nytt og gammelt er det som gir området særpreg og sjel. Vi skal skape en ny bydel hvor verftsområdets flere hundre år lange historie tas vare på. Laksevåg vil gå fra å være en litt glemt del av Bergen til å bli en av byens mest attraktive bydeler, sier Hovden.

Planprogrammet for den nye reguleringsplanen ble vedtatt av Byrådet i januar 2018, og det jobbes nå med forslag til ny reguleringsplan for området. Når første spadetak kan tas er usikkert, men målsetningen er å være i gang i løpet av en tre til fireårsperiode.

– Dette er et langsiktig arbeid som vil pågå over mange år. Vi gleder oss veldig til å komme i gang, sier Hovden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Helse Bergen dømt til å betale millionerstatning til entreprenør

Nyheter / onsdag 27. oktober 2021

Proptech Bergen dobler utleiearealet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Har kuttet i boligprosjekt på Nøstet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Rigger seg for vekst – samles i Førde

Nyheter / mandag 25. oktober 2021

– Dokken blir en gave til byen

Nyheter / fredag 22. oktober 2021

Uenighet om honorar ender i rettssalen

Nyheter / torsdag 21. oktober 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no