Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY KONTRAKT: Caverion har fått arbeidet med lys, vann og luft i forbindelse med utvidelsen av Lagunen. (Foto: Thon Eiendom)

Thon-senter utvides for milliarder

I Bergen bygger Thon by og i Åsane kan kjøpesentergiganten kanskje være i gang med byggingen i løpet av et års tid.

Torgeir Hågøy

torsdag 21. september 2017 16:09 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23)

– På Moa utvides Amfi-senteret med cirka 36.000 kvadratmeter. Samlede investeringer er på cirka 600 millioner kroner, sier konserndirektør eiendomsutvikling hos Olav Thon, Ole-Christian Hallerud.
I tillegg jobbes det også med planer om en handelspark i Breivika ved Moa, ved siden av tomten hvor Ikea-bygget kommer. Handelsparken skal ifølge planene bli på rundt 20.000 kvadratmeter og stå ferdig samtidig som IKEA åpner dørene i 2021. Samlede investeringer i Breivika er på rundt 400 millioner, noe som drar Thons samlede investeringer i Moa-området opp til cirka én milliard kroner.
Amfi Moa vil etter utvidelsene ha et samlet handelsareal på tett opp under 140.000 kvadratmeter. I antall kvadratmeter gjør dette senteret til landets største, men i omsetning har senteret vært nødt til å se seg slått av både Sandvika storsenter, Lagunen storsenter og Strømmen Storsenter.

Fra kjøpesenter til by
I Lagunen sør for Bergen er arbeidet med å gjøre Lagune-parken om til en by godt i gang. Første byggetrinn er på cirka 50.000 kvadratmeter, inkludert 10.000 kvadratmeter parkering. Første byggetrinn inkluderer foruten en god del nytt handelsareal også flere kinosaler, serveringssteder, samt trening og kontor.
– Her er samlede investeringer på tett oppunder én milliard kroner, sier Hallerud.
Både i Moa og i Laguneparken skal utvidelsene av det eksisterende handelsarealet stå ferdig høsten 2018.
– Vi skal være klar til julehandelen neste år, sier Hallerud.
I Lagunen er imidlertid planene større enn som så. I tillegg til de 50.000 kvadratmeterne som nå bygges planlegges det også en stor mengde kontorbygg og boliger. Samlet er det snakk om i overkant av 100.000 kvadratmeter med kontorlokaler, samt 700 nye boliger.
– Det er ikke tatt stilling til når vi eventuelt kommer til å gå i gang med andre byggetrinn. Det er noe som vil bli vurdert fortløpende, sier Hallerud.

Snarlig igangsetting i Åsane
Nord i Bergen, nemlig i Åsane, sikret Olav Thon seg for litt over et år siden Åsane Storsenter. Senteret var tidligere eid av Nordea Liv og Steen og Strøm (50/50), men ble altså kjøpt av Olav Thon for to milliarder kroner. Nå jobber de med bygge- og utvidelsesplaner for senteret.
– Åsane kommer nok til å bli delt inn i flere byggetrinn, men vi ser ikke bort fra at vi kan komme i gang med første byggetrinn allerede om et års tid, sier Hallerud.
Hva og hvordan vil han ikke si noe særlig om foreløpig, men det er snakk om å bygge Åsane Storsenter, som i dag i praksis består av to kjøpesenter, delt av en stor parkeringsplass, tettere på hverandre.
– Det er snakk om å bygge dem nærmere hverandre. I tillegg ser vi også på muligheten for å bygge boliger, sier Hallerud, som legger til at utviklingspotensialet i Åsane er stort.
– Vi snakker om 70.000 til 80.000 nye kvadratmeter, men her snakker vi i et tiårsperspektiv, sier Hallerud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

En unik mulighet til å lære av en av de beste

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Eiendomskreditt styrker laget med erfaren utlånsdirektør

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Seks av ti bedrifter melder om manglende kompetanse

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Signerte en av årets største leieavtaler

Nyheter / onsdag 12. september 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no