Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KJEMPER: Jonsvollkvartalet (t.v.) og Media City Bergen kan begge gå av med seieren i årets Citypris.

To bergensprosjekt kjemper om nasjonal eiendomspris

Både Media City Bergen og Jonsvollkvartalet er nominert til Cityprisen som deles ut neste uke.

Torgeir Hågøy

torsdag 8. februar 2018 14:45 (Oppdatert 8. mai 2018 7:22)

For første gang er to bygg fra Bergen nominert til den nasjonale Cityprisen, som deles ut på Citykonferansen nesten uke. En jury bestående av Thor Olaf Askjer (adm. direktør i Norsk Eiendom), Maren Bjerkeng (partner og arkitekt i Grape Architects), Andreas Vaa Bermann (avdelingsdirektør for områdeutvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune), Roar Sandnes (partner og arbeidende styreformann i Akershus Eiendom) og Netten Østberg (fagdirektør divisjon plan og arkitektur i Asplan Viak) har vurdert prosjekter over hele Norge og funnet frem til tre kandidater som er nominert til Cityprisen 2018.

De tre kandidatene er Media City Bergen, Jonsvollkvartalet i Bergen, samt Sentralen i Oslo,
Om Media City Bergen, som er utviklet av Entra og Oslo Pensjonsforsikring, skriver juryen at etableringen har skapt et nytt liv i en del av Bergen sentrum som folk flest ikke oppsøker ofte. «Allerede kort tid etter ferdigstillelsen har byggene blitt en attraksjon og destinasjon for store og små mediebedrifter, deres besøkende og byens innbyggere», skriver juryen og fortsetter med at den er imponert over den dristighet, nyskapning, rendyrking av konsept og gjennomføringsevne som er lagt for dagen i planleggingen og realiseringen av prosjektet.
«Selv om Media City Bergen har en helt unik visjon og sammensetning av aktører, er juryen overbevisst om at prosjektet vil gi inspirasjon til fremtidsrettede forretningsmodeller i flere næringer i så vel mindre som større målestokker», skriver juryen.

Om Jonsvollskvartalet, som ligger i Jonsvollsgaten 2 i Bergen og er utviklet av Sparebanken Vest, skriver juryen at til tross for sentral beliggenhet, var området preget av utrygghet og mange slitne bygg. Tomten var den siste ledige i Bergen sentrum, og flere utbyggere hadde aldri klart å realisere sine planer for den. Sparebanken Vest kom imidlertid med ideen om en møteplass for vestnorsk verdiskapning, og bankens behov for areal og byens ønske om høy utnyttelse la til rette for en relativt massiv kvartalsutnyttelse. «Etter juryens vurdering har arkitekten hatt en særdeles heldig hånd med utforming, materialbruk og detaljering av så vel eksteriør som interiør. Det er grunn til å tro at man gjennom generasjoner vil kunne få en positiv opplevelse av disse kvalitetene gjennom bruk, elde og skiftende moteretninger», skriver juryen om prosjektet.

Videre skriver juryen at prosjektet viser «hvordan man kan med relativt enkle grep kan inkludere lokalbefolkningen i et ellers lukket kontorbygg og hvordan det bidrar til å gi noe tilbake til nærområdet og byen. Byggets arkitektoniske kvaliteter med volumutforming, materialvalg og detaljering vil åpenbart kunne være til inspirasjon for mindre og større bynære næringsbygg i hele landet».

(Visited 272 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Solgte to leiegårder

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Bygger boliger for 272 mill.

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

BOB satser på delingsøkonomi

Nyheter / tirsdag 11. desember 2018

Vil ha 45 millioner på Kokstad

Nyheter / mandag 10. desember 2018

Skal oppføre bygg på 8.000 kvm

Nyheter / fredag 7. desember 2018

Utvider Midtunbygget med 3.500 kvm

Nyheter / onsdag 5. desember 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no