Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FOR DYR: Selvaag Bolig og Trond Mohn syntes KLP-tomten som nylig ble solgt på Fornebu var for dyr.

Trond Mohn syntes KLP-tomten ble for dyr

«Alle» trodde Selvaag Bolig og Mohn-familien også ville sikre seg KLP-tomten på Fornebu, men denne gangen var det Røkkes tur til å kuppe transaksjonen.

Torgeir Hågøy

torsdag 21. september 2017 16:02 (Oppdatert 8. mai 2018 7:23)

– Vi var ikke villige til å strekke oss like langt som Røkke, sier Trond Mohn i en kommentar til Estate Nyheter.

– Har nok på Fornebu

I går ble det kjent at KLP Eiendom hadde inngått en avtale med Fornebuporten Holding AS om salg av eiendommen Fornebu Sentrum II, som har et tomteområde på cirka 40.000 kvadratmeter på Koksa på Fornebu. Fornebuporten Holding as er eid av Aker Capital as, som igjen er eid av Røkke-kontrollerte Aker asa.

Rett før jul i fjor bladde Trond Mohn sammen med sønnen Fredrik Mohn og Selvaag Bolig opp 1,55 milliarder kroner for naboeiendommen på 80 mål. Da KLP-tomten kom for salg var Mohn og Selvaag tydelige på at de var svært interessert også i denne.

– Jeg kan ikke si annet enn at vi er interessert, sa Baard Schumann til Dagens Næringsliv da eiendommen ble lagt ut for salg i april i år.

Schumann var overfor avisen imidlertid tydelig på at det ville være en fordel å kunne planlegge de to store eiendommene sammen. Nå ble det altså ikke slik. Røkke bladde opp 490 millioner kroner og sikret seg altså den attraktive tomten.

– Vi mener vel egentlig også at vi har nok eiendom på Fornebu, sier Mohn.

Ble 15 til 20 prosent dyrere

Direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann, bekrefter Trond Mohns synspunkt på saken og forteller at de rett og slett ikke klarte å regne tomten hjem.

– KLP-tomten ble mellom 15 og 20 prosent dyrere enn tomten vi kjøpte, og da ble det vanskelig å regne det hjem, sier Schumann, som legger til KLP-eiendommen er en tom parkeringsplass uten leieinntekter, mens eiendommen de la 1,55 milliarder kroner på bordet for har løpende leieinntekter.

Han legger likevel ikke skjul på at de var aktive i budprosessen og at de nok ikke var så langt unna den prisen Røkke var villig til å gi.

– Men Aker var kjapt på banen med et bud etter sommeren og dermed fikk de tilslaget. De har vært flinke i denne prosessen, så all ære til dem for det. Jeg er imidlertid glad for at det ble Aker som kjøpte tomten. Vi har et godt forhold til dem, så dette kommer nok til å bli bra uansett, sier Schumann.

Nøyaktig de samme partene

Også en av transaksjonsmeglerne, Håkon Styrvold i Newsec, forteller at markedet nok hadde en forventning om at det var Selvaag Bolig som kom til å ende opp som kjøper.

– Som meglere bør vi jo ikke bli veldig overrasket over utfallet, men det var nok en forventning i markedet om at Selvaag Bolig skulle ende opp som kjøperen, ref. artikkel i Dagens Næringsliv i våres, sier leder for transaksjoner hos Newsec, Håkon Styrvold.

Han forteller at de samme to partene også var i konkurranse da Koksa-eiendommen ble solgt like før jul.

– I denne runden var også flere enn disse to partene som var interessert og det ble mottatt flere bud, men på oppløpet var det altså nøyaktig de to samme budgiverne, med de samme menneskene involvert, som ved salget av Koksa-eiendommen, sier Styrvold.

Han forteller at de hadde en strukturert prosess hvor målet var en signering før sommeren.

– Dette trakk litt ut, men fredag ble altså kontrakten signert på kontorene til Newsec, sier Styrvold.

Har ingenting med utviklingen i boligmarkedet å gjøre

Schumann påpeker at det at de ikke strakk seg lenger overhode ikke har noe å gjøre med den seneste utviklingen i boligmarkedet å gjøre.

– De som ikke klarer å se forbi de kortsiktige svingningene som vi ser nå har ingenting i dette markedet å gjøre. Vi tenker langsiktig og da blir slike små variasjoner som vi nå ser ubetydelige, sier Schumann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

En unik mulighet til å lære av en av de beste

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Eiendomskreditt styrker laget med erfaren utlånsdirektør

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Seks av ti bedrifter melder om manglende kompetanse

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

Signerte en av årets største leieavtaler

Nyheter / onsdag 12. september 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no