Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY BYSTRAND: White arkitekters forslag True Blue.

Vant arkitektkonkurranse om ny bystrand

White arkitekters forslag True Blue vant konkurransen om å utforme den nye Bystranden og Lungegårdsparken i Bergen.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 22. juni 2020 23:10 (Oppdatert 14. oktober 2020 23:52 )

Den nye badeplassen i Bergen skal bli et nytt landemerke, hvor innbyggerne får oppleve vannets og naturens ulike kvaliteter gjennom hele året. White arkitekter har gått for det de kaller «spennende arkitektoniske grep» som skal skape en «attraktiv og bærekraftig strandpark for bergensere og tilreisende».

– Vi har tatt med oss erfaringer fra arbeidet med Havnepromenaden i Oslo og har de siste årene hatt sterkt fokus på vann og arkitektur, ikke minst gjennom arbeidet med prosjektet og boka Out of the Blue. Arkitekter, landskapsarkitekter og designere fra hele verden har bidratt med sine historier rundt bærekraft og vann i kombinasjon med urbanisme og byliv. Vi får nå muligheten til å bruke denne kunnskapen og sette den ut i livet i Bergen. Den blågrønne byparken kommer til å forandres over tid, og inndelingen, sammen med strukturen, gjør det er mulig å bytte ut eller videreutvikle program og aktiviteter i form av ulike ‘test beds’. Dette har vært en vellykket strategi i arbeidet med Havnepromenaden som vi vil utvikle videre i Bergen, sier Jenny Mäki, arkitekt og kreativ leder ved White arkitekter i Oslo.

Den nye badeplassen i Bergen skal gi muligheter for å bade fra sandstrand, trappebad, fra svaberg, flytende øyer og dykking fra odden. Strandparken strekker seg over én kilometer og White arkitekter har delt den opp i tre ulike soner som flyter over i hverandre.

I forbindelse med utbyggingen av en ny linje for Bybanen vil Lungegårdsparken utvides og oppgraderes.

– Det er engasjerende å jobbe for en kommune med sterke ambisjoner når det gjelder miljø, program og arkitektonisk kvalitet. Det overordnede konseptet i forslaget handler om å forbedre vannkvaliteten i Store Lungegårdsvann. Vi mener at vannkvaliteten er helt avgjørende for hvordan man lykkes i dette prosjektet. Uten liv i vannet – ingen liv ved vannet. Vi har derfor utformet gode systemer for naturlig rensing av alt tilførende vann og tiltak for å øke livet og det biologiske mangfoldet i undervannsmiljøet. Ved å utforme disse løsningene på riktig måte kan de utvikles til å bli et spennende rekreasjonsanlegg med pedagogiske og opplevelsesrike egenskaper for Bergensere og tilreisende, sier Kjetil Torgrimsby, landskapsarkitekt ved White arkitekter i Oslo.

White arkitekters vinnerforslag har også med Fredrik Pettersson Arkitekt AS, Dipl Ing Ing Florian Koshe AS og AFRY.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Entra-byggene i Bergen gjennomgår en omfattende rehabilitering

Nyheter / onsdag 28. juli 2021

Vil bygge 203 nye boliger øst for Flesland

Nyheter / mandag 26. juli 2021

Justerer fremdriftsplanen for Dokken

Nyheter / onsdag 21. juli 2021

Skal utarbeide eiendomsstrategi for Bergen kommune

Nyheter / mandag 19. juli 2021

Har planer om 300 boliger ved fremtidig bybanestopp i Åsane

Nyheter / torsdag 15. juli 2021

Satser stort på boligbygging i lille Arna

Nyheter / mandag 12. juli 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no