Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HEIMTUN. De nye blokkene skal bygges i et eksisterende småhusstrøk. Det grønne bygget er Obos´ prosjekt Straumehagen som er ferdigstilt og innflyttet.

Vil ha 73 leiligheter på Straume

Nå er det bare kommunestyret som kan stoppe planene.

Glen Widing

torsdag 7. februar 2019 10:41 (Oppdatert 12. april 2019 16:17 )

Plankomiteen i Fjell kommune gikk tirsdag inn for å godkjenne detaljreguleringsplanen for Heimtun på Straume. De fulgte dermed rådmannens innstilling, så nå går saken videre til endelig behandling i kommunestyret.

Dette nye boligområdet ligger i randsonen til Sotra Kystby, like sør for Sartor Senter. Planen omfatter inntil 73 leiligheter i blokker opptil fem etasjer og eventuelt rekkehus. Kommunestyret i september i fjor utsatte saken, blant annet for å få en helhetlig vurdering av området. I planforslaget er det satt krav om etablering av både rundkjøring, fortau og sykkelfelt.

Komitéen vedtok også at forslag til detaljregulering for Maimyra på Brattholmen, blir lagt ut til offentlig ettersyn. Planområdet er 29 mål, og formålet er å legge til rette for totalt 72 boliger i form av rekkehus og leilighetsblokker, med utearealer og infrastruktur.

Nei til næring

Med seks mot tre stemmer (Sotralista, Frp og Sp) sa komitéen imidlertid nei til å starte arbeidet med reguleringsplan for detaljvarehandel, kontor og industri ved Mustadvatnet på Knarrvika.

– Komitéen støtter dermed innstillingen fra rådmannen. I saksbehandlingen viser rådmannen til at et slikt tiltak er i strid med gjeldende plan for området (Områderegulering for riksveg 555 Sotrasambandet) der det står at det «ikkje er tillate med detaljhandel», melder kommunen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil bygge på og åpne hotell

Nyheter / tirsdag 20. august 2019

Skal bygge på Søreide

Nyheter / mandag 19. august 2019

Her kan det komme 19 leiligheter

Nyheter / søndag 18. august 2019

Midgard Gruppen kjøpte på Straume

Nyheter / torsdag 15. august 2019

Vil bygge 20 boliger på resttomt

Nyheter / onsdag 14. august 2019

Nå kommer føringer for sjøfronten

Nyheter / tirsdag 13. august 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no