Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LANGSIKTIG PROSJEKT: Laura Ve, programleder for utviklingsarbeidet på Dokken, ser for seg 30 års transformasjon av området. Foto: Oslo Metropolitan Area

– Århundrets mulighet for Bergen

Dokkens programleder er ikke i tvil om hvor viktig utviklingen av Dokken blir for Bergen. Transformasjonen og utviklingen vil ta hele 30 år.

Dag-Jørgen Saltnes

mandag 14. september 2020 8:21 (Oppdatert 25. februar 2021 15:44 )

Der var under byutviklingskonferansen Oslo Urban Arena at programleder for utviklingsprogrammet på Dokken i Bergen, Laura Ve, fortalte om arbeidet med Dokken Den gamle godshavnen skal bli en ny fremtidsrettet bydel, og det jobbes nå på spreng med å programmere innholdet til bydelen.

– Vinteren 2018 ble det bestemt at godshavna skal ut av byen, og da frigjøres det 200 dekar. Der representerer århundrets mulighet for Bergen. Dokken er sentrumsnært og nær sjøen og kan bli et fantastisk nabolag, sier Ve

Regjeringen har bestemt at Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet skal etablere seg på Dokken, og Ve mener havbruksnæringen er svært viktig for Dokken og Bergen.

– Samlokalisering av de viktige havbruksinstitusjonene blir en motor i den tidlige utviklingen av Dokken. Vi er nå i den tidlige fasen, som handler om visjon og de strategiske målene. Den går fra 2019 til 2021 og skal behandles politisk i 2021. Deretter kommer transformasjons- og utviklingsperioden, som vil ta 30 år, sier Ve.

I januar ble det utlyst et parallelloppdrag for Dokken og tre ulike team har jobbet med ulike løsninger for området. Asplan Viak leder det ene teamet, mens Åf Advansia og Tredje Natur leder de to andre teamene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no