Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STORT POTENSIAL: En mulighetsanalyse utført av Asplan Viak viser et utbyggingspotensial på ca. 45.000 kvadratmeter, hvorav 5.500 kvadratmeter er næring. Illustrasjon: MAD

Det kan bli 400 boliger på Laksevågneset

– Det er en fantastisk beliggenhet for både bolig og næring, sier administrerende direktør Thomas Dahle i NCC Property Development.

Tore Årdal

tirsdag 10. november 2020 22:31 (Oppdatert 22. januar 2021 0:25 )

NCC Industry AS har eid den 16,5 dekar store industritomten ytterst på Laksevågneset siden 2011. Nå gjør søsterselskapet NCC Property Development en pre-studie av tomten, slik at verdiene bedre kan synliggjøres overfor mulige kjøpere.

Laksevågneset inngår i området som i forslag til ny KPA (kommuneplanens arealdel) er vist som sone for byfortetting. En mulighetsanalyse utført av Asplan Viak viser et utbyggingspotensial på 45.000 kvadratmeter. Dette er konkretisert med ca. 400 boliger og 5.500 kvadratmeter næring.

– Tomten har en fantastisk beliggenhet. Vi jobber med områdeplanen, og teller nå på knappene om vi skal utvikle selv eller selge helt eller delvis, sier administrerende direktør Thomas Dahle i NCC Property Development.

Grunnet signaler om byfortetting fra Bergen kommune ligger alt til rette for at NCC kan flytte industrivirksomheten bort fra Laksevågneset, slik at området kan transformeres.

– NCC har vært tydelige på at de har høye ambisjoner knyttet til bærekraft. De ønsker oppnåelse innen både sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft. De ønsker å tilrettelegge for barnefamilier, eldre, studenter og andre, skriver Asplan Viak i forbindelse med mulighetsstudien.

– Denne studien er et innspill til hvordan vi kan gjøre det og samtidig svare ut Bergen kommunes ønske om tetthet og urbane strukturer.

Det rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaet har valgt å etablere en prosessuell utvikling av tidligfasestudiene, der både prosjekteringsarkitekter, energi og miljørådgivere, arkitekter, brannrådgivere landskapsarkitekter, lokalklimaeksperter, psykologer, biologer, kulturminneeksperter og mange flere har vært med.

Boligutvikling er ikke en del av strategien til NCC Property Development. Her bistår de altså søsterselskapet med kompetanse og ressurser i en tidlig fase.

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Asplan Viak og MAD.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Halvparten av alle hotellrom i Bergen sto tomme i Q1

Nyheter / fredag 26. april 2024

Slik blir nye Nøstet

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Her vil Skanska bygge 100 nye boliger

Nyheter / torsdag 25. april 2024

Har planer om boliger på Paradis

Nyheter / onsdag 24. april 2024

Nytt boligprosjekt: Vil bygge opp mot 12.000 kvm i Ytre Sandviken

Nyheter / tirsdag 23. april 2024

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no