Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HOTELL: Slik ser Pallas Eiendom og Haut Nordic for seg det nye hotellet i Domkirkegaten 6. Ill: Elfrida Bull Bene

Åpner to nye hoteller i Bergen sentrum

Skostredet og Domkirkegaten blir adressene når hotellene åpner dørene om henholdsvis ett og to år.

Glen Widing

fredag 6. desember 2019 15:38 (Oppdatert 1. mars 2020 21:42 )

Hotellene skal skilles fra hverandre i både størrelse og profil, men vil ha det til felles at begge skal være tuftet på bærekraft og kvalitet. Det er hotell- og restaurantkonsernet Haut Nordic som står bak.

– Dette er en stor dag for Bergen, næringslivet, innbyggerne og alle tilreisende. Jeg har lenge drømt om å få åpne ett særegent kvalitetshotell her. Når jeg nå kan dele nyheten om at vi skal åpne to, kan jeg ikke legge skjul på at jeg er skikkelig, skikkelig oppglødd, sier administrerende direktør Sondre Prestegard i en pressemelding.

LES OGSÅ: Storsalg i sentrum   

Hotellene  blir en del av Pallas Eiendoms planer i Vågsbunnen der Hæve-brødrene vil investere cirka 200 millioner kroner i bolighus og hoteller. Det i Domkirkegaten skal bygges fra grunnen, mens hotellet i Skostredet kommer i eksisterende bygningsmasse over utestedet Folk & Røvere. Haut Nordic har kommet lengst i utviklingen av sistnevnte.

– Hotellet skal hete The Shoemaker. Strøket har en stolt skomakerhistorikk, noe også gatenavnet vitner om. På det meste jobbet det flere titalls skomakere her. Vi ønsker å være en skomaker i bygget som alle i byen kan benytte, påpeker Prestegard om hotellet som får 50 rom.

Hotellet i Domkirkegaten får 150 rom og med et middels prissjikt. Felles for begge er en tydelig bærekraftig profil. Ifølge pressemeldingen skal de være plastfrie og styre unna alle varer og produkter med unødvendig emballasje.

LES OGSÅ: Snart blir det ny brannstasjon i Fana  

– Vi skal spille den lokale bonden god, og gjenbruke der vi kan. Gammel kaffegrut, for eksempel, skal brukes til å dyrke østerssopp, samt såpe til hotellrommenes badeværelser, forklarer konserndirektør Olav Langli.

Bergenseren Prestegard synes det er spesielt å åpne sitt første hotell i hjembyen. Faren, Steinar Prestegard, drev Hotel Bristol i sin tid, mens brødrene Asle og Sølve er henholdsvis nåværende distriktssjef for Scandic-hotellene i vest og tidligere Quality Hotel Edvard Grieg-direktør.

– Det blir gøy å ta opp kampen med broren min i Scandic-kjeden. Samtidig føler jeg meg sikker på at det er plass til begge. Fremtiden går i retning av stadig mer skreddersøm for gjestene, sier Prestegard.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Et fullstendig uegnet leieobjekt med en illojal utleier»

Nyheter / torsdag 17. september 2020

Selger handelseiendom

Nyheter / torsdag 17. september 2020

Vil bygge 36 boliger i Årstad

Nyheter / tirsdag 15. september 2020

– Århundrets mulighet for Bergen

Nyheter / mandag 14. september 2020

Forbildeprosjekt på Nordnes

Nyheter / torsdag 10. september 2020

Kluge styrker transaksjonsteamet i Bergen

Nyheter / torsdag 10. september 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no