Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KLART I APRIL: «Kilen» på Damsgård er klart for innflytting i april, og rommer drøyt 4.000 kvadratmeter kontor samt 6.000 kvadratmeter parkering. Illustrasjon: Artech

Bare 3 nye kontorbygg i Bergen i 2021

Frydenbø Eiendom, Veidekke og Linstow er de eneste aktørene som ferdigstiller nye kontorbygg i Bergen 2021. Mottakelsen i markedet har vært varierende.

Tore Årdal

tirsdag 17. november 2020 6:30 (Oppdatert 28. januar 2021 10:59 )

– Det stoppet litt opp med koronaen, og vi fikk ikke leid ut like mye som planlagt på det tidspunktet vi hadde trodd. Det kan virke som om flere har utsatt leiesøkene, sier markedssjef André Feste i Frydenbø Eiendom om nybygget «Kilen» på Damsgård.

«Kilen» er klart for innflytting i april, og rommer drøyt 4.000 kvadratmeter kontor samt 6.000 kvadratmeter parkering. Bygget består av to tårn, som knyttes sammen med et mellombygg i første etasje. Det skal bli «en arkitektonisk øyefanger, og bidrar til å løfte Damsgård til nye høyder», som det heter på selskapets hjemmeside.

Frydenbø Eiendom og konsernadministrasjonen i Frydenbø Group planlegger også selv å flytte inn i de nye lokalene.

– Vi jobber nå med utleie av lokaler både i Kilen og prisbelønte Spissen, som er dagens hovedkontor for Frydenbø, forteller Feste.

«Fantoftparken» nesten utleid

I august i fjor meldte Veidekke Eiendom (nå Nordr) at selskapet startet byggingen av et miljøsertifisert kontorbygg på 6.500 kvadratmeter sentralt i Bergen. Bygget, som får navnet «Fantoftparken», var allerede 55 prosent utleid, og skal blant annet samle Veidekkes virksomhet i regionen.

Utover dette melder partner Fredrik Stenevik i WPS Næringsmegling om så stor interesse for bygget, og at det nå er tilnærmet fullt utleid.

– Vi har lykkes veldig godt; det er bare et lokale på 250 kvadratmeter igjen. Vi har gjennomført digital markedsføring, og i tillegg hatt Teams-møter med potensielle leietakere sammen med arkitektselskapet, forteller Stenevik.

– God interesse for Midtbygget

WPS Næringsmegling har også oppdraget med å leie ut lokalene i Midtbygget i Bergen Business Park på Flesland. Det er Linstow som står bak denne næringsparken, og Midtbygget skal bestå av 6.000 kvadratmeter fleksible og effektive kontorlokaler og 5 etasjer med underliggende parkeringsanlegg, sykkelparkering og garderobefasiliteter.

– Dette er det andre kontorbygget som oppføres i Bergen Business Park, og bygget har en svært sentral beliggenhet med kort gangavstand til blant annet flyplassterminal og bybane. Som nærmeste nabo til Expobygget, og Comfort Hotel Bergen Airport, vil leietakere i Midtbygget ha umiddelbar nærhet til de ulike tilbudene som så langt er etablert i parken, fremgår det av hjemmesiden til Linstow.

Ifølge Stenevik var Regus første bedrift i første byggetrinnet (Expobygget), noe han mener var en stor fordel for å få inn flere leietakere. Nå har IT-selskapet Sagasystem AS og det danske transport- og logistikkfirmaet DSV inngått leiekontrakter i Midtbygget.

– Vi er i kontakt med flere andre aktører. Vi opplever at markedet er litt rolig på Kokstad og Sandsli, men at interessen har vært god for prosjektet. Beliggenheten gjør at Midtbygget er mer enn en kontoreiendom, mener Stenevik.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Gamle Christian Michelsens Institutt kan bli boligområde

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

Nå vil Coop også tilby dagligvarer på Midtun

Nyheter / onsdag 12. mai 2021

BOB inn i omstridt prosjekt – åpner for omfattende medvirkning

Nyheter / tirsdag 11. mai 2021

Bonava måtte kjøpe villa – nå kan det bli leilighetshus

Nyheter / mandag 10. mai 2021

Den Nationale Scene flytter til Laksevåg

Nyheter / fredag 7. mai 2021

Transaksjon på 9 milliarder: Flere av eiendommene er i bergensregionen

Nyheter / torsdag 6. mai 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no