Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Quality Hotel Vøringfoss er kjøpt av EGD Property som har store planer for hotellet. (Foto: Natalie Moore Stormark)

– Dette skal bli Vestlandets
ledende destinasjonshotell

EIDFJORD: EGD Property har kjøpt Quality Hotel og resort Vøringfoss. Ambisjonen er å løfte hotellet til Vestlandets ledende destinasjonshotell.

Torgeir Hågøy

onsdag 20. april 2016 5:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:29 )

PÅ TOPPEN: Tor Fredrik Müller (t.h.) har selv tatt naturen rundt Eidfjord i nærmere ettersyn. Her fra Trolltunga sammen med
PÅ TOPPEN: Tor Fredrik Müller (t.h.) har selv tatt naturen rundt Eidfjord i nærmere ettersyn. Her fra Trolltunga sammen med Ossie Nordgreen.

– Hotellet ligger fantastisk til, midt i hjertet av det beste Norge har å by på av storslått natur, sier administrerende direktør i Egd Property, Tor Fredrik Müller.
De har nå kjøpt hotellet av Home Invest, Petter Stordalens investeringsselskap, som kjøpte hotellet i desember i fjor. Nå er det altså mer lokale eiere som tar over eierskapet, og de har helt klare målsetninger for hotellet.
– Vi synes at hotellet har et uforløst potensial. Vi håper å kunne å løfte dette til Vestlandets ledende destinasjonshotell, sier Müller.

LES OGSÅ: Enorm interesse for å kjøpe hotell i Tyssedal

Fantastisk natur

Hotellet, som ble bygget i 2001, ligger i Eidfjord, bare knappe to timers kjøring fra Bergen og fire timer fra Oslo. Hotellet består av 87 rom, restaurant med peisestue, sportsbar med biljardrom, lekerom, konferansefasiliteter, kino og kunstgalleri. De nye eierne signerte kjøpskontrakten på fredag og skal overta hotellet første mai.
– Dette er en perle som ligger idyllisk til ved fjorden, og vi ser mange spennende muligheter som vi ønsker å tilby både nasjonale, men også internasjonale gjester, sier Müller.
Han nevner blant annet nærheten til Vøringsfossen, som hotellet har sitt navn etter. Fossen er bare 15 minutter unna, og her planlegges det nå en gangbro i glass som vil gjøre den storslåtte fossen ende mer synlig for de besøkende. Litt lenger opp mot Hardangervidda er det skitrekk, hvor det også er store planer for videreutvikling, blant annet med gondolbane.

MALERI: Naturen i Eidfjord er et maleri verdig. Her fra Kjeåsen.
STORSLÅTT: Naturen i Eidfjord er storslått. Her fra Kjeåsen.

LES OGSÅ: Drømmer om hotell på Danmarksplass

Skreddersydde opplevelser
I tillegg trekker Müller frem Hardangervidda Natursenter i Eidfjord, Kjeåsen, elvepadling, fossefallshopp, klatring, sykling, downhill biking, hundespann og kiting på Hardangervidda og mye mer.
– Det er heller ikke langt til Trolltunga eller Hardangervidda med alt det disse to destinasjonene har å by på av opplevelser. Og så har vi selvfølgelig fjorden med blant annet havkajakk, kanoturer og vannscooter. Som gjest skal man kunne komme hit og få et skreddersydd opplegg, alt etter hva man ønsker. Det kan være fokus på opplevelser eller bare en rolig helg ved fjorden, uten noen forstyrrelser og en fantastisk utsikt, sier Müller.

LES OGSÅ: Ligger an til jubelår for landets eldste hotell

Legger sjelen i prosjektet
EGD Property er ikke helt ukjent med hotelldrift. De eier fra før Quality Hotel Edvard Grieg. Dette er renovert og utvidet og er i dag Bergens største konferansehotell.
– Vi legger sjelen vår i det vi gjør. Det har vi gjort på Quality Hotel Edvard Grieg, på EGD sitt hovedkontor Sydnesplass 1 og det har vi også gjort i Marken i Bergen, hvor vi har pusset opp et eldre bygg for eiendomsmeglerselskapet Kaland & partners. Det er litt det samme vi ønsker å gjøre nå. Vi legger sjelen vår i prosjektet og ønsker å være med å løfte dette hotellet opp på et nivå som både stedet og hotellet fortjener, sier Müller.

SKAL OPPGRADERES: Hotellet skal oppgraderes for et betydelig beløp.
SKAL OPPGRADERES: Hotellet skal oppgraderes for et betydelig beløp.

Vil investere betydelige ressurser
Det vitner også regnskapstallene til hotellet om. For økonomisk har ikke hotellet vært spesielt lukrativt de siste årene. I 2014, som er siste tilgjengelige regnskapsår, hadde selskapet Vøringfoss Hotel Eiendom et resultat før skatt på minus 1,2 millioner kroner. I 2013 var resultatet blodrødt med en minus på nesten fem millioner kroner. I 2012 var negativt resultatet på 1,5 millioner kroner. Og slik fortsetter det. For å få hotellet på beina vil EGD legge betydelige midler i en oppgradering av hotellet.
– Hvor mye vi snakker om er foreløpig for tidlig å si, men at det blir betydelige er helt sikkert, sier Müller, som påpeker at godt samarbeid med kommunen, lokale aktører og -innbyggere er helt avgjørende for å lykkes.

One thought on “– Dette skal bli Vestlandets
ledende destinasjonshotell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Aibel-bygget på Kokstad for 855 mill.

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Her kan det komme 200 boliger

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Bygger for bakerikjede – nå kan selskapet ese ut

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Selger industrieiendom med utviklingspotensial

Nyheter / mandag 29. november 2021

Blar opp 128 mill. på Ågotnes

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nektet for å ha tent på sitt eget hus. Så fant politiet kvittering for 16 liter rødsprit

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no