Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VERDENS BESTE: I 2003 ble Telenorbygget på Kokstad kåret til «verdens beste bygg» av Real Estate Union i samarbeid med Wall Street Journal.

Eide dette bygget i 2 år – tjente 300 millioner

Telenorbygget i Bergen ble en kule for raskt voksende Midgard Gruppen i samme by.

Tore Årdal

torsdag 5. november 2020 10:29 (Oppdatert 28. november 2020 12:37 )

I forrige uke ble det kjent at Zurhaar & Rubb har kjøpt Telenorbygget, som i 2003 ble kåret til «verdens beste bygg» av Real Estate Union i samarbeid med Wall Street Journal. I en pressemelding opplyste konsernsjef Rune Birkeland i Zurhaar & Rubb at «den eksakte kjøpesummen er hemmelig, men vi snakker i størrelsesorden trekvart milliard kroner».

– Mat til vekst

Selger var Midgard Gruppen, som eies 50/50 av Ståle G. Simonsen og Henrik A. Lund. Gruppen kjøpte Telenorbygget av Telenor Pensjonskasse høsten 2018, slik at eiertiden bare ble på to år. På spørsmål fra Estate Nyheter om hva salget av eiendommen vil bety for Midgard Gruppen, samt hvilke muligheter det gir for nye kjøp, svarer Simonsen at «dette har vi gjort mange ganger før».

– Det er mat til vekst. Det er sånn vi vokser, sier han.

I årsregnskapet til Telenor Pensjonskasse for 2018 oppgis det at Telenorbygget (TPK Eiendom Vest) ble solgt for 438,2 millioner kroner. Hvis vi tar utgangspunkt i en salgssum på 750 millioner kroner, blir den teoretiske gevinsten til Midgard Gruppen på 311,8 millioner kroner.

– Ingen kommentar

Dere hadde en gevinst i størrelsesorden 300 millioner kroner på eiendommen?

– Jeg har ingen kommentarer til det du sier nå. Dette er et forretningsanliggende, som vi ikke snakker med noen om, svarer Simonsen.

I den teoretiske gevinsten på 311,8 millioner kroner er det ikke det hensyn til kostnader i forbindelse med salget eller eventuelle verdiøkende tiltak som Midgard Gruppen har gjennomført på eiendommen i eierperioden.

Prisen på «størrelsesorden trekvart milliard kroner» har selvsagt sammenheng med de grepene som Midgard Gruppen har gjort på leietakersiden.

– Etter at Equinor flyttet ut av bygget i 2015, har attraktive leietakere flyttet inn. Fortsatt er det ledig areal i bygget. Midgard Gruppen har foredlet eiendommen godt, fremgår det av den nevnte pressemeldingen.

Rask vekst

Midgard Gruppen ble registrert i Brønnøysundregistrene i 2010, men bygget raskt opp en betydelig eiendomsportefølje, som i dag har en verdi på flere milliarder kroner. De fleste eiendommen befinner seg i Bergen.

I årsrapporten for 2019 skriver styret at gruppen fokuserer på videre vekst, og har ervervet eiendommer for i overkant av 500 millioner kroner i løpet av fjoråret.

– Selskapet har i 2019 hatt fokus på utviklingseiendommer, samt oppgraderinger av eksisterende eiendommer i porteføljen. Det har ikke blitt solgt vesentlige aktiva, noe som har ført til et lavere konsolidert resultat sammenlignet med tidligere år, påpekes det i styrets beretning for fjoråret.

Årsresultatet for 2019 endte på 20,1 millioner kroner mot 107,6 millioner året før. Med salget av Telenorbygget vil det bli et byks i overskuddet for 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Prisdryss i Bergen

Nyheter / søndag 29. november 2020

Bruker 415 mill på gammel skole

Nyheter / lørdag 28. november 2020

Blå Kors vil rive institusjon i Fjellsiden og bygge boliger for salg

Nyheter / fredag 27. november 2020

Denne eiendommen ga Sparebanken Vest en gevinst på 380 millioner

Nyheter / torsdag 26. november 2020

Disse Bergenseiendommene er nå i spill

Nyheter / onsdag 25. november 2020

Bergen huser 18 av Norges 200 største eiendomsselskaper

Nyheter / mandag 23. november 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no