Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

ÅPEN: Byrådsleder Harald Schjelderup (t.v.) er åpen for private forslag til plassering av en ny byarena. Her er han sammen med finansbyråd, Dag Inge Ulstein (KrF). (Foto: Magne Turøy)

Endelig i havn med nytt havneselskap

BERGEN: Bergen kommune og ti nabokommuner ble fredag enige om etableringen av et nytt selskap som skal eie og drive havneområdene i regionen.

Torgeir Hågøy

mandag 7. november 2016 5:00 (Oppdatert 8. mai 2018 7:28 )

Fredag signerte alle de elleve kommunene stiftelsesdokumentet til det nye selskapet Bergen og omland havn AS.
– De siste 10 månedene har vi hatt fullt fokus på å avslutte en årelang krangel mellom havneselskap og de ulike eierkommunene. Det har ikke manglet på visjoner og gode ideer for dette området. Men ingenting av dette vil være mulig, uten at vi hadde lagt bak oss denne konflikten slik vi nå har gjort, sier finansbyråd Dag Inge Ulstein (KrF).

LES OGSÅ: – Flyttingen av Bergen havn bør starte i år

På konferansen Eiendom 2015 ble visjonen om en ny bydel på Dokken lansert. Bak visjonen sto EGD Property, OBOS, Mad Arkitekter og Asplan Viak. Ulstein forteller at de gjennom det nye selskapet får en eierstruktur som legger grunnlaget for en offensiv og moderne havn i Bergensregionen.

– Dette vil være med å videreutvikle regionen, gi økt attraktivitet for næringsliv og nyetableringer, sier Ulstein, som mener at samtidig som det blir enklere å planlegge og videreutvikle havnedriften, vil en få frigjort områdene som skal utvikles til annet formål nå når godstrafikken forsvinner fra Dokken.
– Byrådsplattformen er tydelig på at vi ønsker å flytte godshavnen ut av sentrum så raskt som mulig, og har pekt på Ågotnes som naturlig lokasjon. Dette arbeidet er noe av arbeidet det nye styret nå går i gang med, sier Ulstein.

30. november kommer både Dag Inge Ulstein og Harald Schjelderup på Eiendom 2016 for å fortelle mer om avtalen og veien videre. 

Det nye selskapet blir et aksjeselskap hvor Bergen kommune eier 50 prosent av aksjene, og de andre ti kommunene fordeler resten mellom seg. Bergen kommune har utnevnt Hege Økland fra næringsklyngen Maritime cleantech, Geir Vassdal, Anne-Grete Strøm-Erichsen og Jan Erik Kjerpeseth til «sine» styremedlemmer.

LES OGSÅ: Slik vil de transformere Bergens havneområder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vanskelig å få topp lokaler i Bergen sentrum

Nyheter / torsdag 17. oktober 2019

BOB utvider samarbeidet med Spacemaker

Nyheter / torsdag 17. oktober 2019

Blir sjef i Cartas

Nyheter / onsdag 16. oktober 2019

Vil bruke gjenbrukte elbil-batterier i boligprosjekt

Nyheter / onsdag 16. oktober 2019

Utvider forvaltningen ved AMFI Nesttun

Nyheter / mandag 14. oktober 2019

Selger utviklingseiendom i Damsgårdssundet

Nyheter / søndag 13. oktober 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no