Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NØYE VURDERT: Prosjektet skal ikke «forringe annen manns eiendom med henblikk på solforhold, utsikt, lys, innsyn, nærmiljø». Ill: En til En Arkitekter

– Et foregangsprosjekt langs Bergens bratte randsoner

Markhus Bolig AS vil oppføre 16 boenheter i Bellevue 2 og Washingtonsvei 13.

Tore Årdal

onsdag 11. september 2019 10:29 (Oppdatert 24. november 2019 18:35 )

På vegne Markhus Bolig AS har En til En Arkitekter søkt om rammetillatelse for Bellevue 2 og Washingtonsvei 13. Søknaden gjelder oppføring av leilighetsbygg med 16 boenheter. Leilighetsstørrelsen varierer med et bruksareal fra 43 til 229 kvadratmeter.

Som en del av tiltaket søkes det også om tillatelse til rivning av eksisterende bygning i Washingtonsvei 13. Tomten Bellevue 2 er ubebygd.

– Fjellsiden har best mulige boforhold: Unike sol- og utsiktskvaliteter, og kort avstand til sentrum og rekreasjonsområder. Vi håper dette kan være et foregangsprosjekt for bygging på disponible tomter langs Bergens bratte randsoner, skriver En til En Arkitekter i redegjørelsen til søknaden.

Ifølge henvendelsen til Plan- og bygningsetaten er byggets plassering nøye vurdert ut fra at prosjektet «ikke skal forringe annen manns eiendom med henblikk på solforhold, utsikt, lys, innsyn, nærmiljø».

– Prosjektet er gitt en høyde som gjør at omliggende naboer opprettholder utsiktsituasjonen som i dag, skriver arkitektselskapet.

Bygningen ligger mot terreng mot nord, men ettersom plandybden er relativt smal oppnås gode dagslysforhold i hele byggets dybde. Oppbrutte fasader fungerer som lysnisjer og gir definerte soner med flere sider med dagslys.

Det skal avsette 25 kvadratmeter til felles uteoppholdsareal pr enhet. 70 prosent kan dekkes av tilgjengelige takhager. I planen er det tre takhager, der to av disse er universelt tilgjengelige via heis. Alle takhagene kan i tillegg nås via ekstern trapp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Her vil Midgard Gruppen bygge på

Nyheter / fredag 13. desember 2019

9 milliarder i år

Nyheter / tirsdag 10. desember 2019

Flytter fra Media City Bergen

Nyheter / mandag 9. desember 2019

Knallsterkt transaksjonsmarked i Bergen

Nyheter / søndag 8. desember 2019

Nominert til internasjonal prestisjepris

Nyheter / søndag 8. desember 2019

Åpner to nye hoteller i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 6. desember 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no