Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

PÅ BERGENSKEHENDER: Aibel-bygget på Kokstad er kjøpt av MTB Gruppen. (Foto: Torgeir Hågøy)

God interesse for bergenseiendom

Pareto var ikke alene om å ville ha Aibel-bygget.

Torgeir Hågøy

onsdag 8. april 2015 7:52 (Oppdatert 19. februar 2018 11:29 )

– Vi opplevde av interessen for Aibel-bygget var veldig god, sier leder for transaksjoner hos Akershus Eiendom, Petter Nylend.

Også lokal interesse

Eiendommen ble nylig solgt av Ferd Eiendom til Pareto Project Finance. Prisen er hemmelig, men vi har tidligere skrevet at den gikk for rundt 570 millioner kroner. Skal vi tro Akershus Eiendom var Pareto langt fra alene om å ønske seg eiendommen.
– Det var stor interesse fra flere nasjonale investorer. På grunn av eiendommens størrelse og pris var det nok mest aktuelt for nasjonale investorer, men det var også lokale investorer som viste interesse, sier Nylend.

Rask prosess

Han forteller videre at prosessen gikk raskt, og at transaksjonen derfor ikke var tilrettelagt for utlendinger. Utlendinger trenger ofte litt mer tid før de er klar for å signere enn det som har vært vanlig i Norge.
– Hvor lang tid vi brukte har jeg ikke helt nøyaktig for meg, men det gikk ganske fort og dermed var det ikke aktuelt for utlendingene, sier Nylend.
Hadde de tatt seg litt bedre tid ville dette vært et prosjekt som også kanskje kunne vært aktuelt for utlendinger, da mange av faktorene som de ofte vurderer som viktige var på plass. Solid og langsiktig leietaker i et bygg med gode kvaliteter og god beliggenhet. Dette er mange av de samme kvalitetene som Total-bygget i Stavanger hadde. Dette bygget ble som kjent kjøpt av et amerikanske  W.P. Carey Inc. for 733 millioner kroner.

God tilgang

Nylend forteller at de har gjort mye i Bergen og at de ikke opplever byen som lukket.
– Vi har vært involvert i flere prosjekter, både næring og bolig. Det er klart at det er en gjeng som dominerer i markedet, men vi opplever at vi har god tilgang på markedet, både på egenhånd, men også gjennom samarbeidet med Kyte Næringsmegling, sier Nylend.
De var blant annet involvert da Linstow kjøpte opp et større utviklingsprosjekt på Flesland, et prosjekt hvor de skal bygge tett opp under 200.000 kvadratmeter med næring og hotell.
– Vi har gjort en del i Bergen og vi gjør gjerne mer, sier Nylend.

Les også: 
Solgte utleiebliger for 400 millioner

Selger CMR-bygget

Bergensadvokat bak rattet i årets største deal

Pereto kjøpte Aibel-bygget

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no