Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STYRENDE: Miljøkvalitetene har vært styrende i alle valg i utviklingen av prosjektet. Foto: Daniel Hundven-Clements

Her er Bergens grønneste kontorbygg

Fantoftparken er klassifisert som BREEAM Outstanding – miljøsertifiseringens høyeste nivå.

Tore Årdal

onsdag 10. november 2021 16:55 (Oppdatert 25. november 2021 19:21 )

I våres stod Bergens mest bærekraftige bygg ferdig. Fantofparken er et nullutslippsbygg med egenprodusert energi og utstrakt bruk av massivtre.

– Miljøkvalitetene har vært styrende i alle valg i utviklingen av prosjektet, og Veidekke og Nordr har brukt prosjektet til å sette sine høyeste miljøambisjoner ut i praksis. Mange av virkemidlene er integrerte og usynlige, men viktige valg av konstruksjonsmetoder og materialer preger bygget både innvendig og utvendig, fremgår det av en pressemelding.

Les også: Fantoftparken solgt for 269,5 mill.

– Grønne valg kan også være vakre valg, noe vi har ønsket å formidle gjennom utformingen av Fantoftparken. En bærekraftig utførelse og et godt inneklima legger også grunnlaget for en god arbeidsplass, som innbyr til innovasjon og kreativitet, uttaler ansvarlig arkitekt Erlend Rudjord i LINK Arkitektur.

Bygget er utformet som et hus i to deler. Hoveddelen er lav og smal, for å ikke dominere i rekken med bolighus.

– Fasaden utgjør byggets mest iøynefallende kvaliteter. Det er kledt i lyst tre, et materiale med svært gode miljø- og klimakvaliteter. Over denne dempede bakgrunnen er det montert lameller i samme treverk, som fungerer som naturlig solskjerming, nøye planlagt og plassert gjennom bruk av parametrisk design.

I interiørkonseptet har utbyggerne ønsket å bringe frem naturen og bærekraftige elementer.

– Bygget er planlagt med omsorg for naturen, og med iboende naturkvaliteter i synlig materialitet, sier ansvarlig interiørarkitekt Inghild Dyrnes Karlsen i LINK Arkitektur.

– Å bringe natur og miljøkonsept inn kontorbygget skaper økt luftkvalitet, konsentrasjon, velvære og trivsel på arbeidsplassen.

Interiørarkitekten har hatt ansvar for møblering av sosiale soner, vestibyler og kantine. Det er valgt møbler i klassisk, nordisk formspråk, med vekt på myke linjer og vennlige kurver. Inventaret er holdt i samme fargeskala som veggfargene, slik at interiøret oppleves som harmonisk og helhetlig. I tråd med konseptet, kontrasteres dette av enkelte møbler og innredningsdetaljer med industrielt uttrykk og svart farge.

– Fantoftparken ble gjennomført med ambisiøse miljøvalg, som løfter prosjektet i en klimavennlig retning. Det fysiske arbeidsmiljøet har lagt rammer for materialvalgene, som er solide, funksjonelle, fleksible og behagelige. Slik kan lokalene fungere for forskjellige leietakere og behov, i mange år fremover, heter det i pressemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Aibel-bygget på Kokstad for 855 mill.

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Her kan det komme 200 boliger

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Bygger for bakerikjede – nå kan selskapet ese ut

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Selger industrieiendom med utviklingspotensial

Nyheter / mandag 29. november 2021

Blar opp 128 mill. på Ågotnes

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nektet for å ha tent på sitt eget hus. Så fant politiet kvittering for 16 liter rødsprit

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no