Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FLYTTER TIL SIMONSVIKEN: Veksten i 2022 kommer blant annet fordi Den Nationale Scene skal samlokalisere virksomheten med 40 ansatte, og skal leie 5.000 kvadratmeter over 3 etasjer i næringsparken.

Leieinntektene skyter i været i Simonsviken Næringspark

I 2022 vil Simonsviken Næringspark trolig passere 60 millioner kroner i leieinntekter. I tillegg jobber eierne med en regulering for å utvide bygningsmassen med 100.000 kvadratmeter.

Tore Årdal

onsdag 8. september 2021 14:05 (Oppdatert 15. november 2021 0:28 )

Simonsviken næringspark ligger på Laksevåg 5 minutter fra Bergen sentrum. Næringsparken består av over 45.000 kvadratmeter industri- og lagerlokaler og i overkant av 2.100 kvadratmeter kontorlokaler.

Regnskapet for 2020 viser leieinntekter på 38,0 millioner kroner mot 34,0 millioner året før. Resultat før skatt endte på 13,4 millioner (9,3 millioner i 2019).

Ny reguleringsplan

– Regnskapet er helt kurant, det. Vi vokser og investerer mye, noe som er kapitalkrevende, men vi har kontroll på det også, sier daglig leder Tom Haukedal i Simonsviken Næringspark.

Les også: Testamenterte formuen til fond. Nå er leieinntektene på 70 mill.

Han tror at leieinntektene vil passere 60 millioner koner i 2022, blant annet fordi Den Nationale Scene skal samlokalisere virksomheten med 40 ansatte, og skal leie 5.000 kvadratmeter over 3 etasjer i næringsparken. Byggingen av disse lokalene er i gang. I tillegg kommer utvidelser for eksisterende kunder.

Veksten vil imidlertid bli betydelig høyere når reguleringsplanen for Simonsviken Næringspark blir ferdig behandlet. Haukedal håper på førstegangsbehandling før jul, men påpeker at det alltid er usikkerhet knyttet til reguleringsprosesser.

Det grønne skiftet

Planen er å utvide bygningsmassen med ytterligere 100.00 kvadratmeter, slik at det samlede arealet en gang i fremtiden blir på 150.000 kvadratmeter. På toppen av dette skal det eksisterende havneområdet med tilhørende dypvannskai utvides.

– Det går allerede et par hundre tusen tonn over kai i forbindelse med det grønne skiftet. Dette vil det bli mer av i fremtiden, samtidig som næringslivet i Bergen har et akutt behov for sentrumsnære lokasjoner. Det er der vi har lykkes. Sentrale næringsområder, som Mindemyren settes av til byutviklingsområder, noe som gjør Simonsviken Næringspark til et attraktivt alternativ, sier Haukedal.

Les også: EGD kjøper blokk i Bergen sentrum. Skal bygge high end-leiligheter på toppen

Blant leietakerne med røtter i det grønne skiftet viser han til Envir AS, som håndterer forurensende masser fra bygge- og anleggsplasser – eksempelvis sand, stein og grus i forbindelse med utbyggingen av Bybanen i Bergen. Massene leveres i Simonsviken Næringspark, hvor de blir renset og fraktet videre med skip fra dypvannshavnen.

Industri siden 1916

Det har vært industriaktivitet i Simonsviken siden 1916, da Norsk Valseverk startet opp emballasjestålproduksjon i det som senere ble kjent som Blikkvalseverket. Sistnevnte var i sin tid Bergens største industriselskap med store deler av verden som marked. På grunn av stor overkapasitet på verdensmarkedet la siste eier, Corus Packaging Plus Norway AS, ned driften i de tradisjonsrike lokalene 9. juli 2008, og 260 personer mistet jobben.

Simonsviken Næringspark overtok eiendommen 4. mai 2009, og de første leietakerne kom inn ett år senere – etter at en omfattende rivnings- og restruktureringsprosess hadde funnet sted.

Simonsviken Næringspark AS eies med 1/3 hver av Storanger AS, R. Svendsen Holding AS og Meto Holding AS (Tom Haukedal).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Aibel-bygget på Kokstad for 855 mill.

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Her kan det komme 200 boliger

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Bygger for bakerikjede – nå kan selskapet ese ut

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Selger industrieiendom med utviklingspotensial

Nyheter / mandag 29. november 2021

Blar opp 128 mill. på Ågotnes

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nektet for å ha tent på sitt eget hus. Så fant politiet kvittering for 16 liter rødsprit

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no