Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

UTBYTTE: På bakgrunn av regnskapsåret deles det ut 45,2 millioner kroner i utbytte. Foto: Tore Årdal

Reitan-selskap i Bergen fikk overskudd på 58 millioner

Det har vært et aktivt 2020 for Vestenfjeldske Eiendom med økte leieinntekter og flere kjøp og salg.

Tore Årdal

onsdag 18. august 2021 6:39 (Oppdatert 16. september 2021 6:54 )

Vestenfjeldske Eiendom, som er et eiendomsselskap under Reitan Eiendom, driver hovedsakelig med utvikling, utleie og forvaltning av fast eiendom i Bergen sentrum. Selskapet eier også Rema-eiendommer på Vestlandet.

Regnskapet for 2020 viser at Vestenfjeldske Eiendom hadde leieinntekter på 42,3 millioner kroner (mot 34,7 mill. i 2019), andre driftsinntekter på 39,3 millioner (3,0 mill.) og et overskudd før skatt på 58,0 millioner (20,7 mill.).

På bakgrunn av regnskapsåret deles det ut 45,2 millioner i utbytte.

Les også: OBOS sin kronjuvel i Bergen verdsatt til 1,22 milliarder

I regnskapsåret fullførte selskapet en omfattende rehabilitering og påbygging av Vaskerelven 39/Olav Kyrres gate 41, og overleverte lokalene til Spaces i februar 2020. For dette prosjektet mottok selskapet Bergen kommune sin Arkitektur- og byformingspris.

Selskapet kjøpte samtlige aksjer i selskapene Eldoradogården Utvikling AS og Hvite Hus AS, som eier henholdsvis Olav Kyrres gate 28 og Foreningsgaten 1 i Bergen.

I regnskapsåret solgte selskapet samtlige aksjer i selskapet Skulstadmo Eiendom AS, som eier Strandavegen 335 på Voss, samt aksjene i Frekhaug Butikksenter AS, som eier Frekhaug Senter Sør. Det ble også inngått avtale om salg av Fanatorget AS, som eier Aurdalslia 10-14 i Bergen. Den sistnevnte transaksjonen ble gjennomført i første kvartal 2021.

Les også: Kremeiendom i Bergen dro inn 112 millioner i leieinntekter

Gjennom Paradis Utvikling AS, hvor Vestenfjeldske Eiendom har en eierandel på 50 prosent, ble ett byggeprosjekt fullført i 2021. Det ble oppført 107 leiligheter og ca. 3.000 kvadratmeter næring på Paradis i Bergen. I tillegg ble det inngått avtale om salg av næringsdelen gjennom salg av samtlige aksjer i Paradis Næringseiendom AS – en transaksjon som ble gjennomført i første kvartal 2021.

– Etter regnskapsårets slutt er det inngått avtale om salg av eiendommen Vågsallmenningen 6 i Bergen sentrum. Det er også inngått avtale om kjøp av eiendommene Vestre Torggaten 5, 7 og 9 samt Håkonsgaten 28 A i Bergen sentrum, fremgår det av styrets orientering.

Styret vurderer selskapets fremtidsutsikter som gode.

– Rema 1000 Norge AS er selskapets største leietaker, og leier hovedtyngden av selskapets handelsareal. Selskapets ferdigutviklede kontorarealer har god beliggenhet, og er gjennomgående leid ut på gode vilkår. I tillegg ligger det et utviklingspotensial i selskapets to seneste eiendomskjøp.

Styret påpeker at selskapets leietakere innenfor hotell- og restaurantnæringene på ulike måter har blitt rammet av pandemien. Selskapet har inngått avtaler med enkeltleietakere om lettelser i enkelte perioder.

– Generelt er leieprisene i selskapets områder relativt stabile sammenlignet med foregående år. Når samfunnet normaliserer seg, er det administrasjonen og styrets oppfatning av selskapet er posisjonert for videre vekst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Perfekt storm i transaksjonsmarkedet i Bergen

Nyheter / torsdag 16. september 2021

Advarer Bergen-politikerne mot Oslo-fellen

Nyheter / onsdag 15. september 2021

Vil bygge på helsepark med to etasjer

Nyheter / tirsdag 14. september 2021

Tre leiegårder solgt – kommunen benytter ikke forkjøpsrett

Nyheter / mandag 13. september 2021

Sigba Eiendom fikk overskudd på 100 millioner

Nyheter / torsdag 9. september 2021

Leieinntektene skyter i været i Simonsviken Næringspark

Nyheter / onsdag 8. september 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no