Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

John Kenneth Porten (t.v.) og Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

Rekordår for transaksjoner i Bergensregionen

Balder-transaksjonen, hvor Mongstad er den største havneterminalen i porteføljen, løfter markedet i Bergen til nye høyder.

Tore Årdal

torsdag 17. juni 2021 5:51 (Oppdatert 22. september 2021 6:32 )

Siden 2015 har transaksjonsmarkedet i Bergen etablert seg på et vesentlig høyere nivå enn tidligere år, med et årlig transaksjonsvolum på ca. 8,5 milliarder kroner. Så langt i 2021 har imidlertid WPS Næringsmegling registrert et samlet transaksjonsvolum på 11,9 milliarder kroner.

Den desidert største transaksjonen er salget av Asset Buyout Partners (ABP) fra HitecVision til Fastighets AB Balder, hvor Mongstad er den største havneterminalen i porteføljen.

– Med denne transaksjonen er rekordåret 2018 allerede passert, og det er fremdeles mye igjen av 2021. Normalt er transaksjonsvolumet størst i andre halvår, men dette gjentar seg trolig ikke i år, sier John Kenneth Porten, leder for transaksjon i WPS Næringsmegling.

I en fersk markedsrapport påpeker selskapet at den mest aktive gruppen blant kjøperne i Bergensregionen er lokale eiendomsaktører, men også nasjonale eiendomsaktører, syndikater og fond har gjennomført kjøp. Når det gjelder segment og geografisk beliggenhet, er det kontorbygg og Bergen sentrum som peker seg ut som de mest attraktive.

– Etterspørselen i markedet er fortsatt stor, men det er relativt få salgsobjekter i markedet, sier Porten.

I WPS Næringsmegling sin siste investorundesøkelse registrerte de en sterk økning i etterspørselen etter lager- og logistikkeiendom, hvor ca. 80 prosent av investorene oppgir at de er nettokjøpere av lager- og logistikkeiendom de neste 12 månedene.

Ettersom Norge nå er godt i gang med vaksinering av den voksne delen av befolkningen, forventer WPS Næringsmegling at gjenåpningen av samfunnet vil gi økt etterspørsel etter segmentene hotell og handel, som er hardt rammet av pandemien.

– Siden vår forrige markedsoppdatering har aktivitetsnivået i transaksjonsmarkedet vært høyt, med prising av de beste objektene på et historisk høyt nivå. Lavt rentenivå, relativt få prime-objekter i markedet og fortsatt god kapitaltilgang hos investorene er faktorer som har bidratt til økte priser for primesegmentet, heter det i markedsrapporten.

På bakgrunn av dette nedjusterer WPS Næringsmegling sitt anslag for prime yield kontor til 3,80 prosent (pr. Q4 2020: 4,00 prosent).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Helse Bergen dømt til å betale millionerstatning til entreprenør

Nyheter / onsdag 27. oktober 2021

Proptech Bergen dobler utleiearealet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Har kuttet i boligprosjekt på Nøstet

Nyheter / tirsdag 26. oktober 2021

Rigger seg for vekst – samles i Førde

Nyheter / mandag 25. oktober 2021

– Dokken blir en gave til byen

Nyheter / fredag 22. oktober 2021

Uenighet om honorar ender i rettssalen

Nyheter / torsdag 21. oktober 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no