Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

John Kenneth Porten (t.v.) og Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

Rekordår for transaksjoner i Bergensregionen

Balder-transaksjonen, hvor Mongstad er den største havneterminalen i porteføljen, løfter markedet i Bergen til nye høyder.

Tore Årdal

torsdag 17. juni 2021 5:51 (Oppdatert 22. september 2021 6:32 )

Siden 2015 har transaksjonsmarkedet i Bergen etablert seg på et vesentlig høyere nivå enn tidligere år, med et årlig transaksjonsvolum på ca. 8,5 milliarder kroner. Så langt i 2021 har imidlertid WPS Næringsmegling registrert et samlet transaksjonsvolum på 11,9 milliarder kroner.

Den desidert største transaksjonen er salget av Asset Buyout Partners (ABP) fra HitecVision til Fastighets AB Balder, hvor Mongstad er den største havneterminalen i porteføljen.

– Med denne transaksjonen er rekordåret 2018 allerede passert, og det er fremdeles mye igjen av 2021. Normalt er transaksjonsvolumet størst i andre halvår, men dette gjentar seg trolig ikke i år, sier John Kenneth Porten, leder for transaksjon i WPS Næringsmegling.

I en fersk markedsrapport påpeker selskapet at den mest aktive gruppen blant kjøperne i Bergensregionen er lokale eiendomsaktører, men også nasjonale eiendomsaktører, syndikater og fond har gjennomført kjøp. Når det gjelder segment og geografisk beliggenhet, er det kontorbygg og Bergen sentrum som peker seg ut som de mest attraktive.

– Etterspørselen i markedet er fortsatt stor, men det er relativt få salgsobjekter i markedet, sier Porten.

I WPS Næringsmegling sin siste investorundesøkelse registrerte de en sterk økning i etterspørselen etter lager- og logistikkeiendom, hvor ca. 80 prosent av investorene oppgir at de er nettokjøpere av lager- og logistikkeiendom de neste 12 månedene.

Ettersom Norge nå er godt i gang med vaksinering av den voksne delen av befolkningen, forventer WPS Næringsmegling at gjenåpningen av samfunnet vil gi økt etterspørsel etter segmentene hotell og handel, som er hardt rammet av pandemien.

– Siden vår forrige markedsoppdatering har aktivitetsnivået i transaksjonsmarkedet vært høyt, med prising av de beste objektene på et historisk høyt nivå. Lavt rentenivå, relativt få prime-objekter i markedet og fortsatt god kapitaltilgang hos investorene er faktorer som har bidratt til økte priser for primesegmentet, heter det i markedsrapporten.

På bakgrunn av dette nedjusterer WPS Næringsmegling sitt anslag for prime yield kontor til 3,80 prosent (pr. Q4 2020: 4,00 prosent).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no