Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BYBÅT: Dette kan bli Bergensernes nye fremkomstmiddel. Ill.: Asplan Viak

Ser for seg bybåt i Bergen

Asplan Viak har vært engasjert av Bergen kommune for å vurdere muligheter for et kollektivsystem for bybåt som et virkemiddel for å skape en grønn storby.

Glen Widing

mandag 16. desember 2019 20:23 (Oppdatert 27. januar 2020 23:19 )

– Reisende i Bergen vil i fremtiden kunne gå om bord i en elektrisk katamaran som krysser Byfjorden. For mange vil det kunne være raskere enn både bil og dagens kollektivtilbud, sier rådgiver Steinar Onarheim i Asplan Viak som har sett på konsepter for ruter og tekniske løsninger.

Utredningen foreslår fire alternativer for sentrale ruter og anbefaler å starte med en direkterute mellom Laksevåg og Nøstet. Erfaringene derfra kan avgjøre konseptet kan utvides i neste fase, for eksempel øke frekvensen på eksisterende rute eller utvide med flere anløp. For beregning av kundegrunnlaget er det tatt utgangspunkt i dagens trender, ny teknologi og endringer i reisevaner.

LES OGSÅ: Nominert til prestisjepris.

– Økt bruk av bysykkel og mikrokjøretøyer, for eksempel sparkesykkel, gjør at flere kan nå anløpsstedet innen rimelig tid, påpeker Onarheim. I en pressemelding.

Fordi mange mikrokjøretøyer, sykler og lastesykler er elektriske har Asplan Viak utvidet kriteriene og analyseforutsetninger sammenlignet med det som ofte er vanlig innen planlegging – blant annet fordi de reisende kan ta med slike fremkomstmidler i bybåten. Apper øker også mulighetene for overgang fra båt til annen kollektivtransport og kjøretøyer. Anbefalingen er en 22-24 meter lang båt på 22-24.

LES OGSÅ: Ni milliarder kroner i år.

I forslaget er det også en flytende båtterminal med hurtiglading fra et innebygd batteri. Den blir også relativt enkel å flytte til andre anløpssteder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Eiendomsinvestorene kaster seg over sentrum

Nyheter / onsdag 29. januar 2020

Anbefaler å droppe kjøp i Nøstegaten

Nyheter / mandag 27. januar 2020

Vil ruste opp Rådhuskvartalet

Nyheter / søndag 26. januar 2020

OBOS selger 62 utleieleiligheter

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nytt treff for de unge i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Ny sjef i Norconsult i vest

Nyheter / torsdag 23. januar 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no