Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

BYBÅT: Dette kan bli Bergensernes nye fremkomstmiddel. Ill.: Asplan Viak

Ser for seg bybåt i Bergen

Asplan Viak har vært engasjert av Bergen kommune for å vurdere muligheter for et kollektivsystem for bybåt som et virkemiddel for å skape en grønn storby.

Glen Widing

mandag 16. desember 2019 20:23 (Oppdatert 11. mars 2020 1:13 )

– Reisende i Bergen vil i fremtiden kunne gå om bord i en elektrisk katamaran som krysser Byfjorden. For mange vil det kunne være raskere enn både bil og dagens kollektivtilbud, sier rådgiver Steinar Onarheim i Asplan Viak som har sett på konsepter for ruter og tekniske løsninger.

Utredningen foreslår fire alternativer for sentrale ruter og anbefaler å starte med en direkterute mellom Laksevåg og Nøstet. Erfaringene derfra kan avgjøre konseptet kan utvides i neste fase, for eksempel øke frekvensen på eksisterende rute eller utvide med flere anløp. For beregning av kundegrunnlaget er det tatt utgangspunkt i dagens trender, ny teknologi og endringer i reisevaner.

LES OGSÅ: Nominert til prestisjepris.

– Økt bruk av bysykkel og mikrokjøretøyer, for eksempel sparkesykkel, gjør at flere kan nå anløpsstedet innen rimelig tid, påpeker Onarheim. I en pressemelding.

Fordi mange mikrokjøretøyer, sykler og lastesykler er elektriske har Asplan Viak utvidet kriteriene og analyseforutsetninger sammenlignet med det som ofte er vanlig innen planlegging – blant annet fordi de reisende kan ta med slike fremkomstmidler i bybåten. Apper øker også mulighetene for overgang fra båt til annen kollektivtransport og kjøretøyer. Anbefalingen er en 22-24 meter lang båt på 22-24.

LES OGSÅ: Ni milliarder kroner i år.

I forslaget er det også en flytende båtterminal med hurtiglading fra et innebygd batteri. Den blir også relativt enkel å flytte til andre anløpssteder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kommunalt selskap selger ti tomter i Bergen

Nyheter / torsdag 9. juli 2020

Geir Hove frykter akutt krise i Bergen sentrum

Nyheter / onsdag 8. juli 2020

Skal oppføre enda et kontorbygg ved Solheimsviken

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Solgte 45 prosent av prosjektet uten å bruke fem øre på PR

Nyheter / torsdag 2. juli 2020

Unntak og dispensasjon fra plankravet i KPA 2018 §3

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Frydenbø med storsatsing på Damsgård

Nyheter / onsdag 1. juli 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no