Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY EIER: Robert Havre er sammen med Jan Thomas Liseth i eiendomsselskapet Kristianborg de nye eierne av eiendomsmassen på Nøstet. De vil renovere eiendomsmassen og ta den tilbake til fordums prakt. (Foto: Torgeir Hågøy)

Nye eiere har startet renoveringen på Nøstet

Torgeir Hågøy

onsdag 6. januar 2016 14:51 (Oppdatert 19. februar 2018 11:26 )

De mye omtalte eiendommene på Nøstet har fått nye eiere. De er allerede i gang med renoveringen av eiendomsmassen.

– Vi ønsker å beholde identiteten til området og vi er nå i gang med å renovere eiendomsmassen tilbake til fordums prakt, sier Robert Havre i eiendomsselskapet Kristianborg.

Krevende salg

Sammen med Jan Thomas Liseth eier han selskapet Kristianborg AS. I sommer og høst har de gjennom flere oppkjøp kjøpt majoriteten av de mye omtalte eiendommene på Nøstet. Eiendommene har fått mye juling i media og kjøperne stod derfor ikke i kø.
– Det har vært et krevende salg, sier næringsmegler hos Kaland & Partners, Øyvind Engan.
En eiendomsinvestor fra Sotra kjøpte eiendommene i håp om selge dem raskt videre, men den nye kjøperen mangler finansiering og viste seg også å være en svindler. Gjelden til mannen fra Sotra ble etterhvert umulig å håndtere og selskapet hans ble slått konkurs. Det er boet etter dette selskapet som selger eiendommene.

Vil løfte området

– Å få bankene med på et slikt prosjekt, etter all den negative medieomtalen, har nok ikke vært så enkelt. Vi har imidlertid en femten års lang historie som viser at dette er en type prosjekter som vi håndterer, sier Liseth.
– For oss var dette et spennende prosjekt. Vi er nok ikke en helt typisk eiendomsutvikler. Vi liker å få skitt under neglene og liker å skape noe. Det å kunne løfte dette området er derfor en oppgave vi gleder oss veldig til, sier Havre.

Et godt kjøp

De har kjøpte majoriteten av eiendomsmassen for rundt 26 millioner kroner og planlegger i første omgang å legge rundt fire millioner kroner i oppussing av byggene.
– Vi mener at vi har gjort en god handel. Dersom vi inkluderer oppussing har vi kjøpt eiendommene med en yield på 10 og da har vi vært forsiktige når vi ar estimert leieinntektene, sier Liseth.
De fleste av eiendommene står i dag tomme, men de to håper at de allerede i mars og april kan starte arbeidet med å fylle opp eiendommene.
– Det er en kombinasjon av bolig og næring. Samlet er det cirka 1600 kvadratmeter, hvor i underkant av 700 kvadratmeter er næring og 900 kvadratmeter er bolig, sier Liseth.

Mange ideer

Hva de ser for seg i et mer langsiktig perspektiv er foreløpig bare løse tanker.
– Men hele området har jo fått et voldsomt løft med det nye Sparebanken vest-bygget, samt det arbeidet som FAV og Roger Iversen har gjort med oppgraderingen av den eldre bygningsmassen på Nøstet. Området har mange muligheter og vi vil derfor foreløpig ikke begrense mulighetene, men det kan være alt fra kontor og bolig til både café og treningssenter. Alternativene er mange og vi er nå interessert i å komme i kontakt med leietakere, sier Liseth.
– Vi tror at hele dette området står foran er løft i tiden som kommer. Vårt mål er å skape nytt liv i dette området, avslutter Havre.

LES OGSÅ:
Nøstet-eiendommene har fått nye eiere

Endelig løsnet det på Nøstet

Flying start for ny megler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Storplanen på Laksevågneset ble stoppet – nå er NCC i gang igjen

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Har snart solgt halvparten i Knarvik

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Startet salget med et knall på Paradis

Nyheter / tirsdag 3. oktober 2023

Samler 140 eiendomstalenter i Bergen-regionen

Nyheter / søndag 1. oktober 2023

– Tregt transaksjonsmarked, men også unike muligheter

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Bystyret vedtok Postens plan på Kokstad

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no